Amenajare parc Evergreen

Oficialitatile din cadrul Primariei Mangalia au avut o idee stralucita pentru reintegrarea urbana a unui teren ce apartinuse unei firme de constructii ce avea ca obiect organizarea de santier pe acest amplasament. Terenul se afla intr-o stare avansata de degradare cu resturi de beton si alte materiale. Terenul se dezvolta in paralel cu calea ferata, ce face legatura cu Portul Mangalia. Amenajarea tine cont de pantele naturale ale terenului si dispune de o platforma de intalniri centrala in forma ovala, plantata din loc in loc cu platani. Parcul detine 2 zone cu locuri de joaca: unul mai aproape de intrarea in parc din zona mai dens populata, pentru grupa de varsta mica-mijlocie si al doilea la cateva sute de metri distanta, pentru grupa de varsta mare. Parcul dispune un punct de belvedere, cu doua module din beton armat ce amintesc de destinatia initiala a terenului, cu un plan inclinat ce ajunge la nivelul platformei pentru intalniri. De asemenea, parcul este prevazut cu un sistem automat de irigare. Pentru realizarea acestui proiect s-au accesat fonduri europene.




Beneficiar: Primaria Municipiului Mangalia
Echipa: arh. Alec Marius Iuga, c.arh Marius Chirilov ,ing. Anca Nicoleta Badoiu, ing. Carolina Codor
Anul: 2016
Tip Proiect:
Status: Executata